De omgeving

De Cher is een nog vrij ongerepte en rustige streek om u vakantie door te brengen. U kunt er kennismaken met het echte rustieke Franse leven. Enkele aanraders hebben we op deze pagina samengevat. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht voor de laatste tips en ideeën.

De Moulin ligt temidden van 1 van de mooiste kastelenroutes in het Loire-gebied: route de Jacques Coeur. Deze kastelen zijn zeker een bezoekje waard!

Sancerre gelegen tussen de wijnvelden

Het bekende wijndorp Sancerre ligt op 20 minuten rijden: de caves kunnen worden bezocht om de beroemde witte wijn te proeven.

Voor de meer artistieke bezoekers raden we een bezoek aan het nabijgelegen kunstenaars- en pottenbakkersdorp La Borne aan!

De kathedraal van Bourges

Bourges is de dichtsbijzijnde stad, vermaard om haar kathedraal.

De omgeving biedt ook veel mogelijkheden voor de echte natuurliefhebber. Wandelaars kunnen genieten van prachtige wandelroutes. Het is tevens mogelijk om onder begeleiding van een gids te paard de omgeving te ontdekken.

Wanneer een kamer geboekt wordt kunnen wij arrangementen verzorgen om diverse (kasteel)tuinen in de omgeving te bezoeken. Enkele voorbeelden zijn:

- La Bussiere
- Chaumont sur Loire
- Orsan
- Arboretum des Barres

Markten en restauranttips

Weekmarkten:

Woensdag : Henrichemont
Vrijdag : Vailly sur Sauldre
Zaterdag : Aubigny sur Nere
Zondag : Cosne sur Loire

Restaurants:

C'heu L'zib : Menetou-Salon
La ferme des Barreaux : Herry